Tin song ngữ

  1. Tin tức song ngữ Anh-Việt
  2. Kinh tế - Thương mại
  3. Kỹ năng
  4. 6 điểm khác biệt giữa người yêu và người không muốn mất bạn

6 điểm khác biệt giữa người yêu và người không muốn mất bạn

02/03/2015
Mức trung cấp

6 Differences Between Ones Who Like You And The One Who'll Keep You

If you're like most of us, no matter what relationship you are in, you're likely to think at one time or another that you're with the one. As much as we'd like to follow our hearts however, finding the one is more than just a matter of strong attraction. It's important to make sure your heart and your head agree if you are spending the rest of your life with someone, so it's vital to sort out the qualities that make someone worth spending your life with. Overall, the biggest indicator is when someone is truly selfless, invested, and interested in who you are and what you want. The following points will help you make that distinction, and are qualities anyone should value when looking for the one.

1. Attention Vs Care

One big difference between someone you like and someone you should stay with is paying attention to you, versus caring about you. Any healthy romantic relationship means that the other person should pay attention to your desires, likes, and day-to-day schedule. However, when somebody really cares, there's a difference. Someone who listens to your favorite songs just to get to know you better, for example, is somebody who cares about you and isn't just paying attention for the short term benefits.

2. All Talk Vs All Action

It's easy to have feelings for people who are smooth talkers. It seems that they know just how to appeal to your insecurities and hopes. However, when you're with the one who is really interested in you, you'll find that actions speak louder than words. Especially when you have disagreements and ask your other half to change the way they treat you; words promising to make changes are nowhere near as important as active steps. When you find someone who is willing to put in the effort and make real decisions for your best interest, keep them.

3. Hearing Vs Listening

Another difference between a significant other and a significant other who could be the one, is how they listen to you. If your significant other appears to listen to you, but rarely understands what you're saying or makes changes, they may just be hearing you instead of listening to you.

4. Interest Vs Investment

Another way to recognize the one is how interested they are in you. Anyone you date is likely to show some amount of interest in your passions and career, however the one will be truly invested in everything from your relationships, to how your day goes. You should always seek out people who are truly invested in you, and want to see you be your happiest. If you're going to be with someone long term, it is crucial that they are not only interested in you, but invested in you.

5. Concerned Vs Involved

Another way to measure whether you are with the one, is to consider how involved they are in your life. Someone who sees themselves with you for a long period of time will not just concern themselves with your life and family, but will look for new ways to be truly involved. When your significant other moves from learning the names of your relatives to cracking jokes with and looking forward to seeing them, you know you have someone special.

6. Thinking For You Vs Thinking Of You

Another way to sort out whether your relationship is the right one, is to consider whether they think of you or for you. An involved, concerned significant other will offer you advice, give you feedback, and be honest about their opinions. However, a love interest who offers cutting criticisms, and makes you feel less confident is a sign that they are thinking for you and not about what's best for you. Always try to find those who are honest about what they think, without manipulating you or shaming you into doing what they want. When you're with the one, it should always be obvious that they want what's best for you, not what's best for them.

 

Source: lifehack

6 điểm khác biệt giữa người yêu và người không muốn mất bạn

Trong một mối quan hệ, bạn thường có xu hướng mơ mộng rằng người yêu của bạn là người cuối cùng của mình. Tuy nhiên, tình yêu không chỉ là sự hấp dẫn mà còn hơn thế nữa. Quan trọng là bạn phải đảm bảo trái tim và trí óc của mình đều đồng ý rằng đó là người bạn muốn ở bên cạnh suốt cuộc đời còn lại. Những điều sau đây sẽ giúp bạn nhận ra ai chỉ là người thích bạn và ai mới là người không muốn mất bạn.

1. Để ý và quan tâm

Một mối quan hệ nghiêm túc nghĩa là người đó phải chú ý đến ước mơ, sở thích và những thói quen của bạn. Tuy nhiên, khi một người thật sự quan tâm đến bạn, điều đó sẽ khác. Ví dụ: một người bỏ thời gian nghe bài hát bạn yêu thích chỉ để hiểu bạn hơn chính là người thực sự quan tâm đến bạn, chứ không chỉ chú ý trong một khoảng thời gian ngắn ngủi.

2. Nói và làm

Việc nói thì rất là dễ, tuy nhiên, khi bạn đang ở bên một người biết quan tâm, bạn sẽ nhận ra họ thích hành động hơn là lời nói. Đặc biệt là khi giữa 2 người có sự bất đồng và bạn yêu cầu nửa kia thay đổi thái độ. Nếu họ chỉ hứa mà không làm thì đó không phải là người bạn nên ở cạnh. Khi bạn tìm thấy một người sẵn sang biến mọi lời hứa thành sự thật thì hãy giữ họ.

3. Nghe và thấu hiểu

Một điểm nữa để phân biệt giữa hai dạng người này chính là cách họ lắng nghe bạn. Nếu một người chỉ nghe mà không hề thấu hiểu và thay đổi vì bạn thì điều đó có nghĩa lời nói của bạn chỉ như từ tai này qua tai khác với họ.

4. Quan tâm và nhiệt tình

Bất cứ ai mà bạn hẹn hò đều ít nhiều thích thú với đam mê và nghề nghiệp của bạn. Tuy nhiên, nửa kia thật sự sẽ để tâm đến mọi thứ từ những mối quan hệ của bạn cho đến việc một ngày của bạn trải qua như thế nào. Bạn nên tìm một người thật sự tận tâm với mình và luôn muốn nhìn bạn hạnh phúc nhất. Nếu bạn đang trong mối quan hệ lâu dài với một ai đó, càng cần phải đảm bảo rằng họ không chỉ thích thú với bạn mà còn tận tâm.

5. Liên quan và gắn bó

Một người muốn gắn bó lâu dài với bạn sẽ không chỉ quan tâm đến cuộc sống của bạn mà còn là tất cả những thứ liên quan đến bạn. Chẳng hạn như họ sẽ luôn tìm cách để tiếp cận gia đình bạn, thậm chí còn học thuộc lòng tên các thành viên trong họ hàng của bạn.

6. Nghĩ cho bạn và nghĩ về bạn

Một người xem bạn quan trọng sẽ luôn thành thật khi cho bạn lời khuyên và chỉ dẫn bạn. Tuy nhiên, người thích bạn lại đưa ra rất nhiều sự phê phán và khiến bạn cảm thấy mất tự tin. Bởi khi đó họ chỉ muốn bạn làm theo ý kiến của họ mà không hề quan tâm điều gì tốt cho bạn.

 

Dịch bởi: sachsongngu.com

bài viết đặc sắc trong tháng 07/2020

Tại sao thầy Ce Phan lại tạo kênh Youtube bằng tiếng Anh?

Thầy Ce Phan được biết đến như là một giáo viên dạy tiếng Anh tại thành phố Hồ Chí Minh trước khi chuyển đến sống tại Nhật Bản vào năm 2018.

Có thể bạn quan tâm

Tin cùng chuyên mục