Bài viết liên quan:

BLIND LOVE BRINGS IN ILL-LUCK

Once upon a time a man used to live in a cottage at the edge of a forest. He had a daughter who was very beautiful.

A lion often used to see the pretty girl during his usual prowl and fell in love with her. So, one day, he went to the girl's father and asked for her hand.

The man was unwilling to give his daughter to a fierce husband. But he didn't have the courage to refuse and offend the lion. So, he thought hard and hit upon a plan.

He said to the lion, "My daughter is afraid of your teeth and sharp nails. She will marry you only if you let me have your teeth pulled out and your nails clipped.

" As the lion was blindly in love with the girl, he at once agreed to the demand without thinking of the outcome. As a result, the lion was totally disarmed. The girl's father beat him with a heavy stick and drove him away.

Source: Kids Front

 

 

Tình yêu mù quáng sẽ mang đến tai họa

Ngày xửa,ngày xưa, một người đàn ông sống trong một ngôi nhà tranh tại cuối khu rừng. Ông ấy có một người con gái rất xinh đẹp.

Một con sư tử vô tình nhìn thấy cô gái đáng yêu trong khi đi lảng vảng và đem lòng yêu nàng. Vì thế,một ngày nọ,sư tử đã đến gặp cha của cô gái và đã đề nghị kết hôn.

Người cha không muốn gả con gái cho một người chồng hung tợn như vậy. Nhưng ông không có dũng khí để từ chối và không muốn sư tử nổi giận. Vì thế, ông đã nghĩ rất nhiều và nảy ra một ý định.

Ông nói với sư tử: " Con gái ta sợ răng và móng vuốt sắc nhọn của anh. Con bé sẽ chỉ lấy anh nếu anh để ta bẻ răng và cắt móng vuốt của anh".

Vì tình yêu mù quáng giành cho cô gái nên sư tử đã đồng ý với yêu cầu đó mà không hề suy nghĩ đến hậu quả. Kết quả là, Sư tử đã đã bị lột bỏ hoàn toàn. Cha của cô gái đã dùng cây gậy to đánh và đuổi sư tử đi xa.

 

Dịch bởi: GiangLe03111990