Bài viết liên quan:

APPEARENCES ARE OFTEN DECEIVING

It was a very cold day in the winter season. A crow was flying here and there searching for food. Suddenly, he saw a snake lying curled up in a sunny spot. It was sun bathing because of extreme cold. It lay quite motionless indeed. So, the crow thought it to be dead.

The crow swooped down and carried it away in his claws. He decided to fly to a sedate place where he could eat it up without any disturbance.

Though, the snake was hanging in the sky, it was trying to raise it's head and bite the crow. Lo! With one big attempt, it raised it's head and bit the crow with it's fangs.

As the crow was very poisonous, it's bite proved fatal and the crow died immediately.

While dying the crow said, "How deceptive indeed! I thought I had found a lucky meal without knowing that it was my death warrant."

Source: Kids Front

 

 

 

Vẻ bề ngoài thường gây ra sự nhầm lẫn

Đó là một ngày mùa đông lạnh. Một chú quạ đang bay qua đây để tìm thức ăn. Đột nhiên, nó thấy một con rắn đang nằm cuộn tròn trong một nơi đầy nắng. Nó đang tắm nắng vì trời rất lạnh. Rắn nằm bất động. Vì vậy chú quạ cứ nghĩ rằng nó đã chết.

Chú quạ sà xuống và cuỗm nó đi bằng móng vuốt của mình. Qụa quyết định bay đến một nơi yên tĩnh để ăn mà không bị quấy rầy.

Mặc dù con rắn đang lơ lững trên bầu trời nhưng nó vẫn cố gắng ngẩng đầu lên để cắn chú quạ. Và rồi với sự cố gằng của mình, con rắn đã cắn con quạ bằng những chiếc răng đầy nọc độc của mình.

Vì chiếc răng rất độc nên vết cắn đã làm con quạ chết ngay lập tức.

Trong lúc sắp chết chú quạ nói rẳng "Làm thế nào ngươi giả vờ mà giống như thật vậy! Tôi nghĩ rằng mình có một bữa ăn thịnh soạn đầy may mắn nhưng ngờ đâu đó lại là nguyên do cái chết của mình."

 

Dịch bởi: hainguyen